Møt Kristoffer fra ECT - Skolen

- Jeg leverte master i miljøfysikk og fornybar energi ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) våren 2015.

Masteroppgaven omhandlet PV-anlegg på norske fritidsboliger og var et samarbeid mellom NMBU og Glava Energy Center i Sverige.

I løpet av studietiden studerte jeg et halvt år ved James Cook University i Australia.

ECT fikk jeg høre om gjennom studiekamerater som hadde vært på bedriftsbesøk hos ECT. Bedriften falt i smak hos dem og de anbefalte meg å søke jobb der.

Jeg undersøkte videre, og fant da ut mer om ECT-skolen. ECT-skolen fristet meg med sin satsing på nyutdannede der alle begynner samtidig i et team. Dette gjør at man lett blir integrert og føler seg fort trygg på arbeidsplassen. I tillegg ville man få grunnleggende kursing, faglig påfyll og muligheten til selv å påvirke veien videre i arbeidslivet.

Mine erfaringer så langt er at ECT er en bedrift som har god kompetanse til å ta imot studenter som akkurat er ferdig med skolen. Deltagerne i ECT-skolen får raskt opplæring i nødvendige programmer og arbeidsmetoder. Man forholder seg til en leder for ECT-skolen som har ansvar for faglig kursing og sosiale aktiviteter. I tillegg får man en egen mentor som man kan spørre i det daglige arbeidet. Nå for tiden jobber jeg med prosjektering av jernbane gjennom Intercity-prosjektet. Dette er en del av nasjonal transportplan i årene 2014-23 som skal gi 230 km med dobbeltsporet jernbane i områdene rundt Oslo.